monsteraGratis verzending vanaf € 10.-

monsteraOp werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

monsteraGratis verzending vanaf € 10.-

monsteraOp werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Bladluis

bestrijden

Bladluizen zijn kleine, bolle insecten van een paar millimeters groot. Ze kunnen zich erg snel voorplanten en daarom kunnen enkele bladluizen op je plant als snel een grote plaag vormen.

Bladluizen kunnen effectief worden bestreden met Carnegg gaasvlieglarven en Myza galmuggen. De larven van gaasvliegen zijn echte roofdieren die graag een hapje bladluis lusten! Ook de larven van de galmug eten gretig van allerlei soorten bladluis.

Hoe herken ik bladluis?

Bladluizen zijn kleine, ronde insecten van enkele millimeters groot. Bladluizen kunnen groen, zwart of rood van kleur zijn. Sommige bladluizen hebben vleugels en kunnen zich daardoor snel verspreiden. Bladluizen zitten graag bij de knoppen van bloemen of aan de onderkant van bladeren. Bladluizen vervellen een aantal keer totdat ze volgroeit zijn. De witte vervelhuidjes zijn een aanwijzing dat er bladluizen op je planten zitten.

Hoe herken ik bladluis schade?

Bladluizen zuigen plantensap uit bladeren waardoor de plant minder goed groeit, de bladeren vervormd worden en jonge planten mogelijk sterven. Ze hebben een voorkeur voor jonge en gezonde bladeren en voeden zich vaak aan de onderkant van bladeren. Ook groeitoppen zijn geliefd. De bladluizen nemen te veel suikers op uit het plantensap en scheiden dit af als een plakkerige en doorschijnende vloeistof. Dit wordt honingdauw genoemd. Mieren zijn gek op honingdauw en komen er massaal op af. Roetdauw schimmels groeien op de honingdauw wat ook schadelijk is voor de plant.

Hoe bestrijd ik bladluis?

Neem gelijk actie als je de eerste bladluis ziet: knip de aangetaste delen van de plant af en bestel snel Carnegg gaasvlieg eitjes of Myza galmuggen.

Carnegg wordt geleverd als eitjes die je kan uitstrooien over je kamerplanten of tuinplanten. Zodra de eitjes uitkomen gaan de jonge gaasvlieglarven meteen op zoek naar bladluizen en eten ze op.

Myza staat bekend om zijn bizarre reukvermogen. Myza is super goed in het opsporen van bladluis. Dit beestje kan alleen in kamerplanten, kweekkasjes en hobbykassen worden uitgezet, anders vliegen de muggen weg!

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen