monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Bladluis

bestrijden

Bladluizen zijn kleine, bolle insecten van een paar millimeters groot. Ze kunnen zich erg snel voorplanten en daarom kunnen enkele bladluizen op je plant als snel een grote plaag vormen.

Bladluizen kunnen effectief worden bestreden met Carna gaasvlieglarven Myza galmuggen en Puncta lieveheersbeestjeslarven.

In kamerplanten of lage moestuinplanten is Carna super effectief, Myza is zeer geschikt voor de hobbykas en Puncta kan het beste bij wat hogere planten binnen en buiten uitgezet worden.

Hoe herken ik bladluis?

Bladluizen zijn kleine, ronde insecten van enkele millimeters groot. Bladluizen kunnen groen, zwart of rood van kleur zijn. Sommige bladluizen hebben vleugels en kunnen zich daardoor snel verspreiden. Bladluizen zitten graag bij de knoppen van bloemen of aan de onderkant van bladeren. Bladluizen vervellen een aantal keer totdat ze volgroeit zijn. De witte vervelhuidjes zijn een aanwijzing dat er bladluizen op je planten zitten.

Hoe herken ik bladluis schade?

Bladluizen zuigen plantensap uit bladeren waardoor de plant minder goed groeit, de bladeren vervormd worden en jonge planten mogelijk sterven. Ze hebben een voorkeur voor jonge en gezonde bladeren en voeden zich vaak aan de onderkant van bladeren. Ook groeitoppen zijn geliefd. De bladluizen nemen te veel suikers op uit het plantensap en scheiden dit af als een plakkerige en doorschijnende vloeistof. Dit wordt honingdauw genoemd. Mieren zijn gek op honingdauw en komen er massaal op af. Roetdauw schimmels groeien op de honingdauw wat ook schadelijk is voor de plant.

Hoe bestrijd ik bladluis?

Neem gelijk actie als je de eerste bladluis ziet: knip de aangetaste delen van de plant af en bestel snel Carna, Myza of Puncta om de bladluizen natuurlijk te bestrijden.

Carna larven kan je eenvoudig uitstrooien over je kamerplanten of lage tuinplanten. De jonge gaasvlieglarven gaan meteen op zoek naar bladluizen en eten ze op.

Myza staat bekend om zijn bizarre reukvermogen. Myza is super goed in het opsporen van bladluis. Dit beestje kan alleen in kamerplanten, kweekkasjes en hobbykassen worden uitgezet, anders vliegen de muggen weg! Myza is piepklein en veilig in gebruik, want het beestje steekt niet.

Puncta lieveheersbeestjeslarven zijn het beste in te zetten als je veel bladluizen op één plek hebt. Ideaal voor struiken, hagen of andere planten in de tuin. Ook binnen kan je Puncta gebruiken. Je ontvangt het product als donkere larven van een paar mm groot. Als je geluk hebt zie je de volwassen lieveheersbeestjes verschijnen!

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen