monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

rouwvlieg

Rouwvliegjes

bestrijden

Varenrouwmuggen (Familie Sciaridae)

Varenrouwmuggen of rouwvliegen zijn een veel voorkomende plaag in kamerplanten. Geef je de plant water en zie je dat er een wolk van zwarte insectjes uit opvliegt, dan heb je zeer waarschijnlijk last van rouwvliegjes.

De larven van de rouwvlieg houden van een vochtige bodem, en daarom komt deze plaag vaak voor bij mensen die de kamerplanten (te) veel water geven.

Hoe herken ik rouwvliegjes?

Varenrouwmuggen of rouwvliegen zijn zwart van kleur, 1-3 mm groot en vliegen vrij traag. Veel mensen vinden ze lijken op kleine zwarte vliegjes of fruitvliegjes.

De volwassen rouwvliegjes leggen eitjes in de potgrond van je planten, waar weer larven uitkomen. Deze larven zijn doorzichtig van kleur en lijken op kleine wormpjes.


Hoe herken ik rouwvliegjes schade?

De volwassen rouwvliegjes brengen geen directe schade aan je planten toe. De rouwvliegjes leggen eitjes in de potgrond waar larven uit komen. De larven kunnen wel schade aanbrengen aan de planten.

De larven van rouwvliegjes leven in de bodem en houden van een vochtige en een voedingsrijke omgeving. Ze eten voornamelijk rottend plantenmateriaal en de schimmels die daar op groeien. Ook knagen sommige soorten larven aan de wortels van jonge planten. De larven kunnen niet ver bewegen en daarom is schade altijd lokaal.

Hoe bestrijd ik rouwvliegjes?

Rouwvliegjes kunnen het hele jaar worden bestreden. Zodra je volwassen rouwvliegjes ziet kan je het aaltje Felti inzetten. Aaltjes zijn piepkleine wormpjes die de larven in de bodem bestrijden. Met de Sticky Leaf Groen Mini vang je de volwassen rouwvliegjes.

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen