Zakelijke partner worden


Hey plant lover,

Wat leuk dat je interesse hebt om eventueel re-seller te worden van biologische oplossingen tegen plagen.

Samen werken aan een duurzamere toekomst is namelijk één van onze drijfveren.

Speciaal voor re-sellers (zowel voor online als voor fysieke verkooppunten) hebben we twee verschillende vormen van samenwerkingen ontwikkeld. De eerste vorm van samenwerking is basis van affiliate (simpel verwoord: een verkoopcommissie). De tweede vorm van samenwerking is op basis van dropshipping.

Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een samenwerkingsvorm waarin de wederverkoper (ook wel affiliate genoemd) leads genereert voor de webshop van fabrikant (in dit geval Insect Heroes). De klant bestelt dus niet bij de wederverkoper, maar rechtstreeks bij de fabrikant. De oorsprong van de klant wordt wel getrackt en de wederverkoper zal een percentage ontvangen van de verkochte omzet van deze klant.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Op de website van de wederverkoper staan banners/tegels/hyperlinks die de klant naar de webshop van Insect Heroes leidt. Dit is een unieke link waardoor de klant (en de mogelijke verkoop/omzet) gekoppeld aan de wederverkoper. We kunnen dus tracken als een klant via de wederverkoper tot een koop heeft gerealiseerd.
Op maandbasis wordt dit via een overzicht zichtbaar gemaakt en ontvangt de affiliate een percentage van de omzet.

Voordelen van het Affiliate-model als wederverkoper:

  • De affiliate heeft geen administratie met uitzondering van de maandelijkse factuur aan Insect Heroes
  • De affiliate hoeft zelf geen voorraad aan te houden (geen derving risico)
  • De affiliate hoeft zelf geen klantenservice in te richten
  • De affiliate hoeft geen supply chain in te richten en uit te voeren

Drop shipping-model

Wat houdt Dropshipping-model in?

Binnen e-commerce kun je als wederverkoper gebruikmaken van dropshipping.
Wat is dropshipping?
Een klant bestelt een product in je web- of fysieke winkel. Je plaatst vervolgens de order bij ons als leverancier en wij sturen het product naar de klant. Met dropshipping leg je zelf geen voorraden aan.

Voordelen van dropshipping

Je hebt geen voorraad dus je hoeft geen opslagruimte te huren of kopen.
Omdat we werken met levend materiaal, is het zeer belangrijk dat alle bestrijders volgens hun eigen ideale condities bewaart en verzonden worden.
Je loopt geen inkooprisico. Je betaalt pas aan ons nadat je klant het product koopt in je webshop of in de fysieke winkel.
Je hebt geen personeel nodig voor het inpakken en verzenden van de bestelling naar de klant.
De klant is altijd verzekerd van het meest verse product, opgeslagen en getransporteerd onder de meest ideale omstandigheden.

Samen bepalen we de inkoopcondities waarbij wij uit gaan van een vergelijkbare verkoopprijs (en condities) op jullie (web)shop dan op onze eigen webshop, daarop hanteren wij een re-sellers korting naar gelang de verwachte omzet en de specifieke verpakkingseisen.
Het exacte kortingspercentage zullen we bepalen na een inventarisatie en planning.

Welk systeem (Affiliate of Dropshipping) zou het beste bij jullie passen?

Dat ligt een beetje aan jullie organisatie en het verwachte omzetniveau/volume. Bij het affiliateprogramma is werkelijk alles ontzorgt en ontvang je een salesfee over de verkochte producten. Verder hebben jullie geen enkele vorm van investering, kennis of organisatie nodig.

Bij het Dropshippingmodel ligt de verantwoordelijkheid van verkoop, klantenservice, etc. geheel bij jullie en wordt alleen de supply chain door ons uitgevoerd. Dat houdt in dat jullie zelf de klantenservice (en bij behorende kennis moeten borgen) en het debiteurenbeheer moeten organiseren. Onze ervaring leert dat dit pas interessant is bij een bepaalde omzet.

Waarom wij niet kiezen voor een samenwerkingsvorm van inkoop-verkoop

Wij hebben te maken met levende en daarmee zeer kwetsbare producten die allemaal op een verschillende manier bewaart en verwerkt moeten worden. In de praktijk is het voor een wederverkoper zeer moeilijk gebleken om alle producten in de verschillende verpakkingsgrootte onder de juiste condities en met de juiste omzetsnelheid in bestand te houden. Dat houdt in dat klanten te vaak een te oud of niet verwerkt product krijgen, wat leidt tot teleurstellingen en klachten.
Dat zien wij als groot gevaar voor het imago van natuurlijke en biologisch oplossingen en druist daardoor in tegen onze visie.

Vandaar dat wij inkoop-verkoop alleen overwegen met partners die dagelijks grote aantallen, op de juiste wijze kunnen verwerken.

Meer informatie over het samenwerken met Bestico? Aarzel niet om mij te contacten via info@insectheroes.nl.

Groene groet,

Namens het Insect Heroes team,

Erik

Image 43625780412746

Neem contact met ons op