Zakelijke partner worden

Wat leuk dat je interesse hebt om reseller te worden van biologische oplossingen tegen plagen. Samen werken aan een duurzamere toekomst is namelijk één van onze drijfveren.

Voor resellers, zowel online als fysiek, bieden we twee samenwerkingsvormen aan. De eerste is op basis van affiliate (een commissie per verkoop), en de tweede is op basis van dropshipping.

Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een samenwerking waarbij de wederverkoper (affiliate) verkoop genereert voor de webshop van de fabrikant (Insect Heroes). Klanten bestellen direct bij de fabrikant, en de affiliate ontvangt een percentage van de gegenereerde omzet.

Affiliate marketing op jouw website

Wij verstrekken banners, producttegels en exclusieve hyperlinks voor jouw website, waarmee je klanten doorverwijst naar de webshop van Insect Heroes. Op maandbasis sturen wij een overzicht van de verkopen die uit de unieke links zijn voortgekomen. Als affiliate ontvang je maandelijks een percentage van de omzet die jij hebt gegenereerd.

Voordelen van het Affiliate-model

  • Je hoeft geen administratie bij te houden met uitzondering van de maandelijkse factuur aan Insect Heroes
  • Je hoeft zelf geen voorraad aan te houden waardoor je geen risico loopt op bederving
  • Je hoeft zelf geen klantenservice in te richten
  • Je hoeft geen pakketten in te pakken en te verzenden

Dropshipping model

Wat houdt Dropshipping model in?

Dropshipping is een verkoopmodel waarbij de verkoper geen fysieke voorraad beheert. Bestellingen worden geplaatst bij een derde partij, meestal een groothandelaar of fabrikant, die de producten direct naar de klant verzendt. De verkoper handelt transacties af zonder zelf goederen op te slaan.

Voordelen van dropshipping

  • Je hebt geen voorraad, dus het huren of kopen van opslagruimte is overbodig. Gezien het gebruik van levend materiaal, is het cruciaal dat alle bestrijders onder ideale omstandigheden worden bewaard en verzonden.
  • Je loopt geen inkooprisico, want betaling aan ons vindt plaats nadat jouw klant het product aanschaft in je webshop of fysieke winkel.
  • Je hebt geen personeel nodig voor het inpakken en verzenden van de bestelling naar de klant.
  • De klant is altijd verzekerd van het meest verse product, opgeslagen en vervoerd onder optimale omstandigheden.

We bepalen gezamenlijk inkoopcondities gebaseerd op vergelijkbare verkoopprijzen en voorwaarden in jullie (web)shop als in de onze. Hierop passen we een re-sellerkorting toe, afhankelijk van de verwachte omzet en specifieke verpakkingseisen. Het exacte kortingspercentage wordt na inventarisatie en planning vastgesteld.

Welk systeem (Affiliate of Dropshipping) zou het beste passen?

Dat hangt af van jullie organisatie en de verwachte omzet/volume. Bij het affiliateprogramma is werkelijk alles ontzorgd en ontvang je een verkoopcommissie over de verkochte producten. Verder hebben jullie geen enkele vorm van investering, kennis of organisatie nodig.

Bij het Dropshippingmodel ligt de verantwoordelijkheid van verkoop en klantenservice geheel bij jullie en wordt alleen de supply chain door ons uitgevoerd. Dat houdt in dat jullie zelf de financiële administratie moeten bijhouden. Onze ervaring leert dat dit pas interessant is bij een bepaalde omzet.

Waarom wij niet kiezen voor een vorm van inkoop-verkoop

We hebben te maken met levende en kwetsbare producten die op verschillende manieren bewaard en verwerkt moeten worden. Voor wederverkopers is het echter moeilijk gebleken alle producten in diverse verpakkingsgroottes correct te beheren, wat kan leiden tot verouderde of onverwerkte producten voor klanten. Dit vormt een groot risico voor het imago van natuurlijke en biologische oplossingen en gaat in tegen onze visie. Daarom overwegen wij alleen inkoop-verkoop met partners die dagelijks grote hoeveelheden op de juiste manier kunnen verwerken.

Wil je meer weten over samenwerken met Insect Heroes? Aarzel niet om contact met mij op te nemen via info@insectheroes.nl.

Groene groet,

Namens het Insect Heroes team,

Rick

Image 43625780412746

Neem contact met ons op