Missie

samen moestuinieren

Onze missie: kamerplanten en tuinen waar geen gif aan te pas komt! We streven naar het beschermen van insecten, omdat we geloven dat ze niet alleen mooi zijn, maar ook essentieel voor de natuur. Ontdek met ons de pracht en het nut van deze kleine beestjes. 

Het probleem

Het gaat niet goed met veel insecten in Nederland. Zo is bijvoorbeeld de helft van alle bijensoorten in Nederland bedreigd. Ook zijn de vlinderaantallen zorgelijk: 62% van de Nederlandse soorten staan op de rode lijst. Minder insecten betekent minder bestuiving, wat direct impact heeft op onze gewassen en voedselproductie. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet genieten van sappige vruchten en kleurrijke bloemen? Bovendien zijn insecten de motor van de natuurlijke voedselketen. Een afname in hun aantal heeft domino-effecten op ontelbare dieren, planten en op ons. Laten we samen stilstaan bij het belang van deze kleine helden voor een gezonde en evenwichtige planeet. 

De kracht van natuurlijke plaagbestrijding

Natuurlijke bestrijding is revolutionair voor jouw kamerplanten en tuin! Laat die chemische middeltjes achterwege; met natuurlijke bondgenoten zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen geef je plaagbeesten het nakijken. Door enkel natuurlijke stoffen toe te voegen aan de plant, zal de bodem herstellen en zullen de planten weerbaarder en voedzamer worden. Ook zal de plant minder vatbaar zijn voor allerlei ziektes, schimmels en plagen. Deze aanpak houdt je planten gezond, zonder nevenschade aan nuttige insecten. Dus weg met de pesticiden, omarm de natuur en zie je tuin en kamerplanten opbloeien als nooit tevoren! 

  

Waarom kiezen voor Insect Heroes?

Met ruim 55 jaar ervaring in het kweken en aanbieden van natuurlijke plaagbestrijders, brengt Insect Heroes de opgedane kennis uit kassen en akkers nu naar jouw huis en tuin. Dagelijks leveren wij verse producten en op weekniveau voeren we zorgvuldige controles uit op elke partij. Op deze manier garanderen we een product van hoogwaardige kwaliteit. Voortdurende verbetering staat centraal: we introduceren nieuwe producten en verfijnen bestaande kweekmethoden voortdurend. Om jou te ondersteunen, delen we kennis via instructievideo's, blogs en informatieve pagina's, zodat je je kamerplanten en tuin optimaal gezond kunt houden. Bij specifieke vragen staan onze ervaren collega's van de klantenservice klaar met deskundig advies.

 

Hoe kan jij meehelpen in 5 stappen?

  1. Verken de natuur en laat je verwonderen! Een nieuwsgierige houding en respect voor de natuur is dé sleutel tot het creëren van een gezonde leefomgeving. Leer over het nut van insecten en wat planten nodig hebben om gezond te zijn. Lees onze blogs, posts en bekijk de Youtubevideo’s.  
  2. Weet waar je voor kiest: lees je in over plaagbestrijdingsproducten en de werkende stoffen ervan.
  3. Ondersteun petities en acties die pleiten voor minder gebruik van pesticiden.
  4. Deel ons verhaal zowel offline als online met de mensen die je kent. Hoe kijkt jouw omgeving hier tegenaan?
  5. Heb je last van een plaag? Vraag onze klantenservice om deskundig advies. 

Duurzaam

100% natuurlijke plaagbestrijding

Veilig

Onzichtbaar aan het werk, zonder een nieuwe plaag te vormen

Effectief

Meer dan 55 jaar ervaring met het kweken van insecten en mijten

Beschermend

Behoud bijen, vlinders en andere nuttige insecten