monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Emelten

bestrijden

Emelten zijn larven van langpootmuggen. De wormvormige beestjes knagen aan wortels van planten en veroorzaken zo veel schade aan gazons en tuinplanten.

Emelten zijn eenvoudig te bestrijden met Felti en Carpo aaltjes. Welk soort aaltje je het beste kunt kiezen hangt af van de temperatuur van de bodem.

Zet deze Insect Heroes in

€12.-

Hoe herken ik emelten?

Emelten worden vaak door elkaar gehaald met engerlingen of ritnaalden. Een duidelijk verschil is de aanwezigheid van pootjes: emelten hebben geen poten in tegenstelling tot engerlingen en ritnaalden.

Emelten zien eruit als grijsbruine, dikke wormen van 1 tot 5 cm groot. Er is geen duidelijke kop te onderscheiden.

Emelten bevinden zich in de toplaag van het gazon. Door wat dood gas weg te trekken en met een schepje te graven kan je de emelten vinden.

Hoe herken ik emelten schade?

Je ontdekt emelten doordat er gele vlekken verschijnen in het gazon. De larven van de langpootmug voeden zich met de wortels van gras, waardoor het gras afsterft en geel wordt. Vaak kan je de dode stukken van het gras makkelijk optillen.

Als je veel vogels in het gazon ziet, kan dit ook wijzen op emelten. De vogels pikken, graven en woelen in het gras om zo de emelten te vinden en op te eten. Hierdoor kan het gazon extra aangetast worden.

Hoe bestrijd ik emelten?

Om emelten te bestrijden kan je gebruik maken van Felti of Carpo aaltjes: natuurlijke vijanden van emelten. Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes die van nature in de bodem in Nederland voorkomen.
In het voorjaar of najaar, als de bodemtemperatuur fluctueert tussen 5 en 15 graden, kunnen Felti aaltjes ingezet worden. In de zomer, bij bodemtemperaturen tussen de 15 en 30 graden zijn Carpo aaltjes effectiever.


Zet deze Insect Heroes in

€12.-

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen