Veelgestelde vragen

Moestuin bovenaanzicht

Verzending

Controleer de PostNL Track&Trace code die je in de bestelbevestiging per mail hebt ontvangen of kijk of de buren het pakket hebben ontvangen. Heb je het pakket binnen 3 werkdagen nog niet binnen? Stuur ons een mail naar info@insectheroes.nl met je naam en adres en wij helpen je graag verder.

Wat vervelend! Wij hebben waarschijnlijk een foutje gemaakt. Stuur ons een mail naar info@insectheroes.nl onder vermelding van je ordernummer en wij sturen je een nieuw pakket op.

Dit is geen probleem, de Insect Heroes kunnen dit prima overleven. Wel adviseren we altijd om de Insect Heroes gelijk uit te zetten bij aankomst, om optimaal resultaat te garanderen. Mocht je twijfelen over de kwaliteit van het product, stuur ons dan gerust een mail met foto en dan kijken we graag mee.

Dit is helaas niet mogelijk aangezien het een levend product is. Overige, niet-levende producten kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd, mits ze in originele staat verkeren. Stuur een mail naar info@insectheroes.nl onder vermelding van je ordernummer en dan wordt de retourzending verder afgehandeld. De kosten van de retourzending zijn voor je eigen rekening.

Bestellingen boven € 20,00 worden gratis bezorgd binnen Nederland. Bij Nederlandse bestellingen onder de € 20,00 worden € 3,95 aan bezorgkosten in rekening gebracht.

Voor Belgische klanten worden standaard € 3,95 verzendkosten in rekening gebracht.

Wij verzenden naar Nederland en België met PostNL. Als je voor 15:00 besteld wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden. In 95% van de gevallen is het pakket binnen 2 dagen binnen. Rond feestdagen kan de levering mogelijk 1-2 dagen vertraging oplopen.

Voor het wijzigen van een besteld product, adresgegevens of een annulering van een bestelling dien je zo snel mogelijk contact op te nemen via info@insectheroes.nl.

Controleer eerst je spam e-mailbox. Nog steeds geen mail ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@insectheroes.nl en wij sturen je alsnog een bestelbevestiging.

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Vanaf 2 januari 2024 verzenden wij naar België. Voor Belgische klanten worden standaard € 3,95 verzendkosten in rekening gebracht.

Toepassing

Bij een plaag in de kamerplanten of hobbykas kan je het beste Insect Heroes preventief inzetten of zodra je de eerste plaaginsecten waarneemt. Een vergevorderde plaag is altijd lastiger te behandelen dan een lichte besmetting. Een ernstige besmetting behandelen is zeker mogelijk, maar dan zullen vaak meerdere herhaalbehandelingen nodig zijn. Bij een plaag buiten in de tuin is de behandelperiode afhandelijk van de temperatuur. Bekijk de desbetreffende plaagpagina voor meer informatie over de optimale toepassingsperiode.

Voor een maximale effectiviteit raden we aan om de Insect Heroes direct uit te zetten. Wil je het product toch bewaren, lees dan de bewaarinstructies in de gebruiksaanwijzing.

Vaak zal een herhalingsbehandeling nodig zijn. Dit geldt zowel voor natuurlijke bestrijders als voor andere (chemische) bestrijdingsmiddelen. Middelen pakken namelijk vaak maar een selectief stadium van de plaag aan. Als je een lichte besmetting hebt, zullen de Insect Heroes de plaag makkelijk de baas kunnen. Maar als je een flinke plaag hebt dan kunnen één of meerdere herhaalbehandelingen nodig zijn om de levenscyclus van een plaag te doorbreken.

Een gecombineerde toepassing met Insect Heroes en chemische bestrijdingsmiddelen (pesticiden) wordt niet aanbevolen. Wacht altijd minimaal 3 weken met het uitzetten van Insect Heroes na het behandelen van de planten met chemische middelen. Pas op! 'natuurlijke' anti-insectensprays en oliën zijn ook schadelijk voor Insect Heroes.

Effectiviteit

Dit is specifiek per product en plaag. Lees meer over de effectiviteit van onze producten op de desbetreffende productpagina. Over het algemeen kan er na 1 tot 2 weken een vermindering van plaaginsecten worden verwacht.

Lees meer informatie over de houdbaarheid op de desbetreffende productpagina.

Verhoog de dosering Insect Heroes. Knip ernstig aangetaste delen van de plant weg terwijl je wacht op je bestelling.

Bekijk een paar uur na uitzet de Insect Heroes met de handige Loupe. Na 1-2 weken, afhankelijk van de plaag en product, zou je een vermindering van de plaag kunnen verwachten.

Veiligheid

Alle insecten en mijten die wij verkopen zijn bij juiste toepassing onschadelijk voor mensen, planten of huisdieren. Na opruimen van de plaag zullen ze vanzelf uit uw planten verdwijnen, door gebrek aan voedsel.

Alle insecten en mijten die wij verkopen zijn toegestaan in Nederland. Wij verkopen inheemse soorten die in Nederland algemeen voorkomen óf exoten die zich niet in Nederland permanent kunnen vestigen. Hierdoor kunnen onze Insect Heroes geen nieuwe plaag vormen.

De meeste van onze producten zijn zó klein, dat je er amper last van zult hebben! Na opruimen van de plaag zullen de Insect Heroes vanzelf uit de kamerplanten verdwijnen, door gebrek aan voedsel.

De Insect Heroes zullen geen nieuwe plaag vormen. Na opruimen van de plaag zullen de Insect Heroes vanzelf uit de planten verdwijnen, door gebrek aan voedsel.

Neem contact met ons op

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.