monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Buxusmot

bestrijden

Buxusmot (Cydalima perspectalis)

De buxusmot is een invasieve mot uit Oost-Azië. De rups van de buxusmot veroorzaakt veel schade aan buxusstruiken door ze helemaal kaal te vreten. Buxusrupsen kunnen worden bestreden door Felti of Carpo aaltjes over de buxusstruiken te sproeien, afhankelijk van de buitentemperatuur.

Zet deze Insect Heroes in

€12.-

Hoe herken ik buxusmotten?

Om buxusrupsen te vinden moet je goed tussen de blaadjes van de buxusstruikjes zoeken. De jonge rups is groen van kleur en valt daarom makkelijk weg tussen de groene blaadjes. Door de zwarte kop is het beestje goed herkenbaar. Als de rups wat ouder is zijn de zwarte lengtestrepen op het lichaam beter zichtbaar.

De volwassen buxusmot heeft witte vleugels met een donkerbruine rand.

Hoe herken ik buxusmotten schade?

Buxusmotten veroorzaken geen schade, alleen de buxusrupsen. De rupsen eten de blaadjes van buxusstruiken op waardoor de buxusstruik helemaal kaal wordt. Vaak begint de schade aan de onderkant van de struik. Ook verschijnt er spinsel tussen de bladeren.

Hoe bestrijd ik buxusmotten?

Buxusrupsen kunnen biologisch worden bestreden met Felti of Carpo aaltjes. Microscopisch kleine aaltjes worden met een tuinsproeier over buxusstruiken gesproeid. Als een aaltje in contact komt met de buxusrups, kruipt het aaltje de rups binnen en doodt het plaaginsect.
De mannelijke motten kunnen worden gevangen met een speciale Buxa val. Zo kan je vroeg ontdekken of je last hebt van een buxusmottenplaag.

Zet deze Insect Heroes in

€12.-

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen