monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Engerlingen

bestrijden

Keverlarven van rozenkever (Phyllopertha horticola), gewone meikever (melolontha melolontha), junikever en julikever.

Engerlingen zijn larven van verschillende soorten kevers. De larven knagen aan wortels van planten en veroorzaken zo veel schade aan gazons en tuinplanten.

Engerlingen zijn eenvoudig te bestrijden met Phora aaltjes.

Zet deze Insect Heroes in

€17.-

Hoe herken ik engerlingen?

Een engerling heeft een wit of beige gekleurd lichaam en een bruine kop. In vers geoogste graszoden worden ze tot wel 15 mm lang, en hebben ze hun lichaam opgekruld als een letter C. Ze hebben 6 pootjes.  Engerlingen kunnen best diep in de grond zitten, waardoor je ze lastig vindt.

Hoe herken ik engerlingen schade?

Vaak ontdek je dat je engerlingen in het gazon hebt doordat er gele plekken verschijnen in het gazon. Engerlingen voeden zich met de wortels van gras, waardoor het gras afsterft en geel wordt. Vaak kan je de dode stukken van het gras makkelijk optillen.
Als je veel vogels in het gazon ziet, kan dit ook duiden op engerlingen. De vogels pikken, graven en woelen in het gras om zo de engerlingen te vinden en op te eten. Hierdoor kan het gazon extra aangetast worden en kunnen er kale plekken ontstaan.

Hoe bestrijd ik engerlingen?

Om engerlingen te bestrijden kan je gebruik maken van Phora aaltjes: natuurlijke vijanden van engerlingen. Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes die van nature in de bodem in Nederland voorkomen.
In de zomer, bij bodemtemperaturen tussen de 15 en 30 graden zijn Phora aaltjes zeer effectief.Zet deze Insect Heroes in

€17.-

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen