Fruitvliegjes

Image 44038436487498

Hoe herken ik fruitvliegjes?

Fruitvliegjes zijn duidelijk te herkennen als je weet waar je op moet letten. De vliegjes zijn zo'n 3 mm groot, hebben een vrij breed lijf en geen antennen. De kleur van fruitvliegjes valt op: ze hebben een bruin lichaam met rode ogen. Vaak cirkelen de fruitvliegjes rondom fruit-en groentenresten. Sommige mensen verwarren fruitvliegjes met rouwvliegjes. Op onze rouwvliegjespagina kan je meer lezen over deze plaag.

Image 44038440911178

Fruitvlieg eitjes

Fruitvliegjes leggen graag hun eitjes in groente en fruit, vandaar ook hun naam. Uit de eitjes kruipen lichtgekleurde larven. Op de foto zie je een larve in een bosbes.

Image 44263937376586

Hoe bestrijd ik fruitvliegjes?

Fruitvliegjes kunnen gemakkelijk worden bestreden met de speciaal ontwikkelde Drosotrap. Een speciaal ontwikkelde val met zeer aantrekkelijke lokstof voor fruitvliegjes. Door de handige plakstrip eenvoudig te bevestigen in de keuken, boven de prullenbak of fruitmand.

Shop nu
Image 44319720931658

Hoe voorkom ik fruitvliegjes?

Fruitvliegjes komen voornamelijk af op groente- en fruitresten. Het is daarom heel belangrijk om voedsel goed afgedekt te houden en rijpend fruit te bewaren in de koelkast. Ook is het belangrijk om afval niet te lang te laten liggen: gooi vuilnis regelmatig weg en zorg voor een goed afgesloten vuilnisbak.

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt?

Bekijk onze overzichtpagina met alle plagen.

Help mijn plaag herkennen