Kledingmot

Image 44425588900170

Hoe herken ik kledingmotten?

De volwassen kledingmotten zich lichtbruin tot lichtgrijs van kleur en ongeveer 10mm groot. Je zult ze tegenkomen in je kledingkast of bij het tapijt, waar ze opvliegen of wegkruipen als je aan het schoonmaken bent. De volwassen motten brengen geen schade toe, de larven daarentegen wel.

Image 44425743958346

Kledingmot larven

De larven van kledingmotten zijn creme van kleur met een bruine kop. Ze zijn tot 9mm groot en met het blote oog te zien. De larven knagen aan stoffen waardoor er gaatjes in je kleding, gordijnen of tapijt kunnen ontstaan.

Image 44425717973322

Schade van kledingmotten

De larven van kledingmotten knagen kleine gaatjes in stoffen. Ze voeden zich met natuurlijke vezels zoals wol, katoen, zijde en bont. Ook kunnen de larven uitwerpselen achterlaten, die vlekken en ongewenste geuren veroorzaken. De volwassen kledingmotten veroorzaken geen directe schade.

Image 44534048063818

Kledingmot biologisch bestrijden

Maak de aangetaste omgeving goed schoon en zet eenvoudig Tricho sluipwespzakjes uit. De uitzetzakjes bevatten een uitloopgaatje waar de sluipwespen drie weken lang uitkruipen. Zo is je kledingkast, zolder of tapijt een maand lang beschermd tegen kledingmotten. Zet de zakjes net zo lang uit totdat je geen kledingmotten meer ziet.

Shop nu
Image 44425565798730

Hoe voorkom ik kledingmotten?

Kledingmotten voorkomen heeft alles te maken met goede hygiëne. Kledingmotten worden aangetrokken door vuil en voedselresten op kleding en stoffen. Was je kleding regelmatig en berg kleding die je lang niet gebruikt op in luchtdichte zakken. Lucht je kasten geregeld. In geval van kleden of tapijten is uitgebreid stofzuigen erg belangrijk om kledingmotten te voorkomen.

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt?

Bekijk onze overzichtpagina met alle plagen.

Help mijn plaag herkennen