monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Spint

bestrijden

Kasspintmijt (Tetranychus urticae)

Spint is een plaag die veel mensen aantreffen in kamerplanten, de hobbykas of tuin. Spintmijten zijn kleine beestjes tot 0.5 mm groot die eruit zien als kleine spinnetjes. De roofmijten Persi en Nicus lusten graag een hapje spint!

Zet deze Insect Heroes in

€18.-

€13.-

Hoe herken ik spint?

Spintmijten zijn kleine beestjes tot 0.5 mm groot die het beste kunt bekijken met een loep. Het zijn geen insecten, maar lijken het meest op kleine spinnetjes of teken. Ze hebben een rond lijf en 8 poten. Volwassen spintmijten kunnen verschillende kleuren hebben van bruin tot rood tot groen. De kasspintmijt is te herkennen aan twee donkere vlekken op het lijf.

Als je het blad optilt en aan de onderkant kijkt, dan zie je kleine bolletjes. Zie je ze lopen, en zie je de schade die ze aanrichten (uitgelegd hieronder), dan weet je dat je te maken hebt met spint!

Hoe herken ik spint schade?

Larven, nimfen en volwassen spintmijten drinken plantsap aan de onderkant van de bladeren. Een plantencel wordt aangeprikt en leeggezogen, en de dode plantencel kleurt geel. Hierdoor ontstaan er gele plekjes op de bladeren van je planten. Het onttrekken van plantensap zorgt voor een verminderde groei van de plant.

De mijten maken ook spinsel, kleine webjes, in de bladeren. Samen met de gele vlekken zorgt dit ervoor dat de plant er minder mooi uitziet.

Hoe bestrijd ik spint?

Roofmijten kunnen spint opeten en je helpen van de plaag af te komen. Zodra je spint waarneemt kunnen Persi roofmijten worden ingezet. Ook kunnen Nicus roofmijten preventief uitgezet worden, als de temperatuur hoger is dan 13°C. De zakjes roofmijten kunnen eenvoudig in de planten worden gehangen. De roofmijten zijn veilig voor je planten, huisdieren en voor jou zelf. Zodra de spint is opgegeten, zullen de Insect Heroes uit je plant verdwijnen door gebrek aan voedsel.



Zet deze Insect Heroes in

€18.-

€13.-

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen