

Spint bestrijden
Spint is een plaag die veel mensen aantreffen in kamerplanten, de hobbykas of tuin. Kasspintmijten (Tetranychus urticae) zijn kleine beestjes tot 0.5 mm groot die eruit zien als kleine spinnetjes. De roofmijten Persi en Nicus lusten graag een hapje spint!
Zet deze heroes in
Persi - tegen spint
Roofmijten ideaal bij een ernstige besmetting- Reguliere prijs
- Vanaf €17,95
Nicus - tegen spint
Roofmijten voor preventief gebruik of bij een lichte besmetting- Reguliere prijs
- Vanaf €11,95


Hoe herken ik spint?
Spintmijten zijn kleine beestjes tot 0.5 mm groot die het beste kunt bekijken met een loep. Het zijn geen insecten, maar lijken het meest op kleine spinnetjes. Ze hebben een rond lijf en 8 poten. Volwassen spintmijten kunnen verschillende kleuren hebben van bruin tot rood tot groen. De kasspintmijt is te herkennen aan twee donkere vlekken op het lijf.


Onderkant blad
Als je het blad optilt en aan de onderkant kijkt, dan zie je kleine bolletjes. Zie je ze lopen, en zie je de schade die ze aanrichten (uitgelegd hieronder), dan weet je dat je te maken hebt met spint!


Hoe herken ik spint schade?
Larven, nimfen en volwassen spintmijten drinken plantsap aan de onderkant van de bladeren. Een plantencel wordt aangeprikt en leeggezogen, en de dode plantencel kleurt geel. Hierdoor ontstaan er gele plekjes op de bladeren van je planten. Het onttrekken van plantensap zorgt voor een verminderde groei van de plant.


Spint webjes
De mijten maken ook spinsel, kleine webjes, in de bladeren. Samen met de gele vlekken zorgt dit ervoor dat de plant er minder mooi uitziet.


Spint en zwarte stipjes
Spint laat zwarte stipjes achter op de plant. Dit zijn de uitwerpselen van de spintmijten.


Hoe bestrijd ik spint?
Zodra je spint waarneemt kunnen Persi roofmijten worden ingezet. Persi is goed in te zetten bij een forse plaag. Het roofmijtje kan door het spinsel van de spintmijt heen dringen en de spint opeten.


Spint voorkomen
Nicus roofmijten kunnen preventief of bij een lichte besmetting worden uitgezet. De kweekzakjes kunnen eenvoudig in de planten worden gehangen.
Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt?
Bekijk onze overzichtpagina met alle plagen.