monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Trips

bestrijden


Tripsen, ook wel donderbeestjes genoemd, zijn langwerpige insecten van een paar millimeters groot. Deze kleine beestjes kunnen veel schade veroorzaken door plantencellen leeg te zuigen. De speciale kweekzakjes Irski roofmijten kunnen preventief worden ingezet. Carna gaasvliegen, Felti en Sticky Leaf Groen kunnen worden ingezet bij een ernstige plaag.

Hoe herken ik trips?

Tripsen zijn zo klein, dat je goed moet speuren om ze te vinden. Tripsen hebben een langwerpig lijf met rafelige vleugeltjes. Ze zijn ongeveer 1-2 mm groot en vaak geel, bruin of zwart van kleur. Deze kleine beestjes vindt je in de bloemen of op de bladeren van veel verschillende planten.

De larve van de trips is bijna doorzichtig van kleur. Ze zien er dus anders uit dan de volwassen trips. Op deze foto zie je de larve en volwassen tabakstrips.

Larven van trips kunnen zich laten vallen op de aarde en verpoppen in de grond. Hier komt een volwassen trips uit.

Hoe herken ik trips schade?

Trips veroorzaakt schade door plantencellen leeg te zuigen. Hierdoor komen er zilvergrijze vlekken op het blad: de dode plantencellen. Zwarte stipjes in de grijze vlekken zijn uitwerpselen van trips.

In de moestuin kunnen tripsen de planten ook aantasten. Bijvoorbeeld deze prei die is aangetast door tabakstrips. Lichte plekjes komen op het blad.

Hoe bestrijd ik trips?

Trips is het hele jaar actief maar vormt vooral een plaag in het voorjaar en de zomer. De roofmijt Irski ruimt razendsnel de larven op. Aaltje Felti kan worden ingezet bij een nachttemperatuur hoger dan 10°C om de poppen in de bodem te bestrijden. Sticky Leaf Groen helpen bij het wegvangen van de volwassen trips. Heb je een ernstige plaag, zet dan Carna gaasvliegen in. Deze veelvraten gaan snel te werk en kunnen ideaal gecombineerd worden met Irski roofmijten.

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen