Wespen

Image 43562710597962

Wanneer wespen bestrijden?

De beste tijd om limonadewespen te bestrijden, is rond juli en augustus als de wespen massaal op zoek gaan naar suikers. Normaal halen wespen de suikers van hun larven, maar in de zomer zijn de larven volgroeid en gaan de wespen op zoek naar andere bronnen.

Image 43585154154826

Zijn wespen gevaarlijk?

Wespen brengen geen schade aan in de tuin. Ze zijn juist een belangrijke schakel in het voedselnetwerk: wespen zijn roofdieren die bijvoorbeeld langpootmuggen, rupsen en spinnen kunnen onderdrukken. Voor de mens kunnen wespen wel vervelend zijn, zeker als je allergisch reageert op steken. Bij een gebrek aan natuurlijke vijanden en suikers kunnen wespen in de tuin of op het balkon een grote plaag vormen.

Image 43562710499658

Hoe verjaag ik wespen?

De meest dier-en milieuvriendelijk manier om van wespen af te komen, is door ze te verjagen. De Wexit spray is speciaal ontworpen om de wesp weg te lokken door middel van een fijne watermist. Hierdoor vertrekken de wespen meteen naar hun nest, en kan jij rustig van je eten en drinken genieten!

Shop Wexit
Image 43561563521354

Hoe bestrijd ik wespen?

Als er sprake is van overlast van wespen, kunnen de wespen effectief worden gevangen met de Vespa val. De Vespa val is speciaal ontwikkeld om wespen te vangen. In de val wordt limonade of rottend fruit geplaatst. De wespen worden door de geur aangetrokken en zitten gevangen door het speciale ontwerp van de val.

Shop Vespa

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt?

Bekijk onze overzichtpagina met alle plagen.

Help mijn plaag herkennen