monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Witte vlieg

bestrijden

Witte vlieg is een plaag die veel voorkomt in hobbykassen. De insecten (het zijn eigenlijk geen vliegen) zijn makkelijk te herkennen aan de witte vleugels met een poederig waslaagje. Witte vlieg kan worden bestreden met Mosi sluipwespen, Irski roofmijten en Plati vangplaten.

Zet deze Insect Heroes in
Hoe herken ik witte vlieg?

In Nederland hebben we vooral te maken met kaswittevlieg, tabakswittevlieg en koolwittevlieg. Alle drie de soorten hebben een geel lijf en vleugels bedekt met een wit poederachtig laagje. Het beestje is tot 3 mm groot. Koolwittevlieg is te herkennen aan de vier grijze vlekken op de vleugels. Deze soort komt buiten voor en kan niet worden bestreden met onze Insect Heroes. De grijze vlekken ontbreken bij kaswittevlieg en tabakswittevlieg, die wel kunnen worden bestreden met Mosi en Irski.

Hoe herken ik schade van witte vlieg?

De larven van witte vlieg en volwassen witte vliegen veroorzaken schade door plantensap op te zuigen. Hierdoor verzwakt de plant. Het teveel aan suikers wat de witte vliegen binnen krijgen scheiden ze af. Dit zoete, plakkerige goedje noem je honingdauw. Op honingdauw groeien graag roetdauwschimmels, wat geen mooi gezicht is op de plant.

Hoe bestrijd ik witte vlieg?

Witte vlieg in de hobbykas kan worden bestreden met Plati vangplaten. De volwassen witte vliegen blijven plakken op de lijm op de plaat. Zo kan je snel de plaag herkennen.

Zodra je witte vlieg hebt aangetroffen kan je Mosi sluipwespen en Irski roofmijten inzetten.
De Mosi sluipwespen kunnen uitstekend de larven van witte vlieg opsporen en leggen een eitje in de plaag. Ook worden de larven zelf gegeten. Mosi is geschikt voor elk soort plant.

De Irski roofmijten worden geleverd in een handig kweekzakje. Hang de zakjes in de plant en de Irski mijten ruimen razendsnel de witte vlieg larven en eieren op. Irski kan niet worden toegepast in tomaat.

Zet deze Insect Heroes in

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen