monsteraGratis verzending vanaf € 10.-

monsteraOp werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

monsteraGratis verzending vanaf € 10.-

monsteraOp werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Witte vlieg

bestrijden

Witte vlieg is een plaag die veel voorkomt in hobbykassen. De insecten (het zijn eigenlijk geen vliegen) zijn makkelijk te herkennen aan de witte vleugels met een poederig waslaagje. Witte vlieg kan worden bestreden met Irski roofmijten en Plati vangplaten.

Zet deze Insect Heroes in
Hoe herken ik witte vlieg?

In Nederland hebben vooral te maken met kaswittevlieg, tabakswittevlieg en koolwittevlieg. Alle drie de soorten hebben een geel lijf en vleugels bedenkt met een wit poederachtig laagje. Het beestje is tot 3 mm groot. Koolwittevlieg is te herkennen aan de vier grijze vlekken op de vleugels. Deze soort komt buiten voor en kan niet worden bestreden met Irski roofmijten. De grijze vlekken ontbreken bij kaswittevlieg en tabakswittevlieg, die wel kunnen worden bestreden met Irski.

Hoe herken ik schade van witte vlieg?

De larven van witte vlieg en volwassen witte vliegen veroorzaken schade door plantensap op te zuigen. Hierdoor verzwakt de plant. Het teveel aan suikers wat de witte vliegen binnen krijgen scheiden ze af. Dit zoete, plakkerige goedje noem je honingdauw. Op honingdauw groeien graag roetdauwschimmels, wat geen mooi gezicht is op de plant.

Hoe bestrijd ik witte vlieg?

Witte vlieg kan worden bestreden met Irski roofmijten. De Irski roofmijten worden geleverd in een handig kweekzakje. Hang de zakjes in de plant en de Irski mijten ruimen razendsnel de witte vlieg larven op. Zeer effectief in combinatie met de Plati vangplaten, die de volwassen witte vliegen vangen. Zo pak je alle stadia van de plaag aan.

Zet deze Insect Heroes in

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen