monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Wolluis

bestrijden


Wolluizen zijn insecten van een paar millimeters groot die zich verstoppen onder een wit, wasachtig laagje. Onder de wolachtige plekjes bij de nerf van het blad zit een wit beestje. De vrouwtjes kunnen veel schade veroorzaken door plantencellen leeg te zuigen. Het lieveheersbeestje Crypto kan de wolluizen razendsnel opruimen en beschermt je plant meerdere weken tegen wolluis.

Zet deze Insect Heroes in
Hoe herken ik wolluis?

Wolluizen zijn kleine insecten tot 5 mm groot. Wolluizen zijn het best te herkennen aan de witte, wollige substantie die ze afscheiden. De kleine donzige plekjes bevinden zich bij de nerven van het blad. Als je de wasachtige draden weghaald zie je er een klein wit tot lichtroze beestje onder zitten.
Hoe herken ik wolluis schade?

Wolluis schade herken je op het eerste gezicht aan de witte plekjes op de bladeren. Door deze plekjes ziet de plant er minder mooi uit. Ook voelen de bladeren plakkerig aan door honingdauw. Honingdauw is een suikerig goedje dat de wolluizen uitscheiden. Hier kunnen ook weer roetdauwschimmels op gaan groeien. De meeste schade wordt veroorzaakt doordat wolluizen plantensap opzuigen waardoor de plant verzwakt en minder groeit. Bladeren kunnen geel worden en afvallen. Ook bloemen of vruchten kunnen afvallen.

Hoe bestrijd ik wolluis?

Wolluis kan je eenvoudig bestrijden met de larve van het Crypto lieveheersbeestje. Crypto is een klein beestje van een halve centimeter groot. Strooi uit over de plant of in de handige Boxi ophangbakjes. Zo is je plant meerdere weken beschermd tegen wolluis.

Zet deze Insect Heroes in

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen