monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

monsteraGratis verzending vanaf € 20.- binnen Nederland

monsteraOp werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Taxuskever

bestrijden

Gegroefde lapsnuitkever (Otiorhynchus sulcatus)

De taxuskever, ook wel gegroefde lapsnuitkever genoemd, vormt een plaag voor planten in de tuin zoals rododendron, cyclaam, azalea en aardbei. Je herkent de plaag vaak door de karakteristieke happen die uit de zijkant van bladeren worden genomen.

Zet deze Insect Heroes in

€12.-

Hoe herken ik taxuskevers

Volwassen taxuskevers komen rond mei tevoorschijn. De kevers zijn 7-10 mm lang, bruinzwart van kleur met lichte vlekjes op de rug. De kevers kunnen niet vliegen en zijn 's nachts op bladeren te vinden. Overdag verstoppen ze zich in plantenpotten en onder voorwerpen zoals planken hout.

De taxuskever legt eitjes in de bodem van de tuin waar larven uit komen.

Hoe herken ik taxuskever schade

Taxuskever schade herken je aan de ronde happen die de kever van de zijkant van de bladeren neemt. De larven in de bodem eten van de wortels van planten. Taxuskevers kunnen van veel verschillende soorten planten eten zoals rododendron, cyclaam, azalea en aardbei.

Hoe bestrijd ik taxuskever

Taxuskeverlarven in de bodem bestrijd je met behulp van aaltjes. In het voorjaar en najaar kunnen Felti aaltjes worden ingezet die de larven binnendringen en doden. In de zomer vanaf 15 graden zijn Phora aaltjes zeer effectief in de bestrijding van de taxuskever. Phora aaltjes zijn gespecialiseerd in het bestrijden van keverlarven.

Zet deze Insect Heroes in

€12.-

Zit jouw plaag
er niet tussen?

Weet je niet zeker van welke plaag je last hebt? Upload een duidelijke en scherpe foto van de plaag. Dan kijken wij of we de plaag en oplossing voor je kunnen vinden!

trips schade
bladluis schade
spint schade
{formbuilder:NjU2MDE=}

Neem contact met ons op

Mail info@insectheroes.nl of bekijk veelgestelde vragen