Bescherm je moestuin met de natuurlijke vijand van naaktslakken

plagen

tuinonderhoud

Bescherm je moestuin met de natuurlijke vijand van naaktslakken


Het moestuinseizoen is officieel van start en al velen hebben de eerste zaadjes in de grond zitten.
En wie al vaker de moestuin heeft opgetuigd kan weten dat naaktslakken in groten getale richting vochtige moestuintjes met jonge plantjes trekken. Onze nieuwe Hero, Phasma, is de biologische bestrijder voor het beschermen van jouw moestuin!

Waar huisjesslakken vooral dode bladeren eten, lusten naaktslakken als de rode wegslak of de gevlekte akkerslak wel een hapje van jouw kropjes sla, courgette of pompoen. Zij zijn zelfs in staat dagelijks de helft van hun lichaamsgewicht te eten aan verse bladeren.

Naaktslakken leven 2 tot 5 jaar en spenderen 90% van de tijd onder de grond. Daarbij kan één slak wel tot 500 eitjes leggen. Eitjes leggen doen zij dan ook ondergronds waar het goed vochtig is en beschermd.Bij afwezigheid van natuurlijke vijanden zoals egels, vogels of padden kan de slakkenpopulatie uitgroeien tot een ware invasie. Geef je moestuin daarom meer kans op slagen door een ondergrondse, natuurlijke vijand toe te voegen aan de aarde van de (moes)tuin, namelijk: Phasma.
Door het inzetten van Phasma voeg je microscopisch kleine aaltjes toe aan de bodem, die ook voorkomen in de Nederlandse natuur. De kleine wormpjes dringen de slakken binnen via natuurlijke openingen en scheiden daarna een bacterie uit. Een geïnfecteerde naaktslak gaat na 1 à 2 dagen doodt en na 1 tot 2 weken is de slakkenplaag aanzienlijk verminderd.

Phasma aaltjes kunnen eenvoudig opgelost worden in water en met een gieter of sproeier worden verdeeld over de (moes)tuin of hobbykas. Een makkelijke en natuurlijke manier om naaktslakken te bestrijden, zonder aantasting van planten, bijen, vogels en zoogdieren!