Diervriendelijke tips tegen wespenoverlast

plagen

tips

Diervriendelijke tips tegen wespenoverlast


Eind van de zomer ervaren veel mensen hinder van wespen. Voornamelijk de gewone wesp en duitse wesp, ook wel 'limonadewespen' genoemd. Zij verlaten in het voorjaar als werksters het nest en vliegen uit om de wespenlarven te voorzien van voedsel. De larven geven op hun beurt weer een suikerig goedje af die de werksters energie geven. Aan het eind van de zomer zijn de larven volwassen geworden. De werksters worden aan hun lot overgelaten en zien jouw drankje of hapje wel erg aantrekkelijk worden! Maar met deze 5 tips ben jij er klaar voor om wespen op een diervriendelijke manier weg te houden.

01 – De deuren lekker wagenwijd open gooien is in de zomer een goede manieren om het huis door te laten luchten. Echter zet je ook de deuren open voor wespen die iets lekkers ruiken bij jou binnen. Ondanks de open deuren was dat niet bedoeld als een warm welkom? Hang dan ook vooral horren of vliegengordijnen voor deuren en ramen zodat de boodschap duidelijk is.

02 – Dit is voor je eigen veiligheid de belangrijkste tip, namelijk dat je uit de buurt moet blijven van een wespennest. Ga hem niet proberen te verwijderen of te verdelgen. Bekijk, observeer en loop weer door. Dat is echt het beste voor jou en de wesp. Is het wespennest in jouw huis en wil je het echt weg hebben? Schakel dan hulp in van een professional.


03 -  Lok wespen naar een andere plek met iets dat ze lekker vinden, zoals een buffetje rottend fruit. Liever een andere menu samenstellen? Houdt er dan rekening mee dat de wespen vooral van vlees en zoetigheid houden. Mogelijkheden genoeg om te variëren!

04 – Voeg bepaalde geuren toe aan de tuin. Wespen houden niet van sterke geuren en al helemaal niet van rook. Je kan er voor kiezen om meerdere wierookstokjes aan te steken op een plek waar de wespen veel vliegen. Niet zo into-the wierook? Andere opties zijn bijvoorbeeld de geuren van knoflook, ui, ammoniak, citronella en/of azijn.

05 – Gebruik onze Wexit waterspray!
Wexit is een spray op basis van bronwater om wespen op natuurvriendelijke wijze te verjagen. Het werkt als volgt: je spuit de waternevel rustig richting de wesp. Door de lichte waterdruppels denkt de wesp dat het gaat regenen. De wesp vliegt hierdoor instinctief terug naar het nest en blijft daar langdurig.

Meer weten over Wexit waterspray? Bekijk dan zeker de volgende pagina: Wexit.