Door elk kiertje past een diertje!

heroes

plagen

tips

tuinonderhoud

Door elk kiertje past een diertje!

Een hobbykas is ideaal om de warmte lang vast te houden, zelfs wanneer de zon niet meer schijnt. Planten worden daar een partij vrolijk van. En dat is te merken doordat zij een stuk sneller groeien dan in de open buitenlucht. Een ander voordeel is dat de hobbykas je planten beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf en snoepende vogels. Maar door elk kiertje past een diertje! Daarom is belangrijk om de hobbykas te voorzien van de juiste natuurlijke vijanden om plagen te voorkomen.

Bladluis, trips, spint en witte vlieg zijn de meest voorkomende plagen in de hobbykas. De genoemde plagen houden net als de vrolijke planten van een warm klimaat om verder te ontwikkelen.

Een variatie aan natuurlijke vijanden is van groot belang om de kans op verschillende plagen tegen te gaan. Hieronder behandelen wij kort welke plaag met welke natuurlijke vijand bestreden kan worden:

 

Bladluis bestrijden met gaasvlieglarve, Carna

Carna gaasvlieglarven zijn echte bladluiseters. Zodra ze uit hun eitje kruipen gaan de gaasvlieglarven op zoek naar bladluis en eten ze helemaal op. Carna is niet kieskeurig en eet alle soorten bladluis. In de nacht rooft Carna en overdag schuilt het beestje op een beschut plekje.

Meer weten over Carna? Lees dan verder op de Carna productpagina.

 

Witte vlieg bestrijden met sluipwespen, Mosi

Mosi bevat twee verschillende soorten sluipwespen die witte vliegen enorm makkelijk opsporen. De sluipwespen gaan actief op zoek naar witte vlieg larven en leggen hun eitjes erin. De larve van de witte vlieg overleeft het niet en uit de geparasiteerde vlieg kruipt na een maand een jonge sluipwesp. En dat is niet alles, want de sluipwespen eten ook de witte vlieg larven op. Twee vliegen.. uuhh sluipwespen in één klap!

Meer weten over Mosi? Op de Mosi productpagina vindt je meer informatie.

 

Trips bestrijden met roofmijt, Irski

Een kas heeft al gauw een temperatuur rond de 25 graden en dat is perfect voor de eetlust van Irski. Hij eet dan wel 4 trips larven per dag. Perfect om een beginnende plaag in de kiem te smoren. Naast trips lust hij ook een hapje witte vlieg of spint.

Meer weten over Irski? Lees dan verder op deze pagina:

 

Spint bestrijden met roofmijt, Nicus

Deze Hero lust van alles wat. Nicus staat dan ook bekend als een generalist, maar spint is en blijft zijn favoriete hapje. Nicus kan tot wel 160 spint eieren in zijn leven opeten. Om die reden is hij perfect in te zetten voor preventief bescherming tegen spint. De roofmijt kweekt door in zijn zakje, waardoor je planten langere tijd beschermd zijn tegen spint.

Meer weten over Nicus? Uitgebreide informatie vind je op de productpagina.

 

Get nature on your team!