Irski, de natuurlijke Hero voor elke kamerplant

heroes

kamerplanten

plagen

Irski, de natuurlijke Hero voor elke kamerplant

Het groenste kamerplantje staat heerlijk te genieten van de eerste zonnestralen van het jaar op zijn bladeren. Water en organische meststof wordt voor het kamerplantje regelmatig opgediend, precies zo vaak als het plantje nodig heeft. Maar nu de lente in zicht is, gaan de deuren en ramen steeds vaker open. En, jeetje, dat beangstigd het kamerplantje. Want trips, witte vlieg en spint weten daar gretig van gebruik te maken. Oplossing? Voeg preventief Insect Hero, Irski toe aan de plant!

Afgekeken vanuit het wild werd er opgemerkt en gedocumenteerd dat Irski (Latijnse soortnaam: Amblyseius swirskii) een roofmijtje is die een speciaal dieet heeft van witte vlieg, spint en trips. Het peervormige roofmijtje van ongeveer 0,05 mm lang is dan ook een graag geziene huisvriend voor werkelijk elke kamerplant.

Irski, een echte wereldreiziger
Irski wordt over heel de wereld volop ingezet voor biologische bestrijding van plagen die opspelen bij gewassen als appels, abrikoos, komkommer en katoen. Waar Irski oorspronkelijk verspreidt was over het oostelijke Middellandse Zeegebied, zoals bijvoorbeeld in: Italië, Griekenland en Cyprus, vindt Irski onderhand ook al zijn weg naar Japan, Argentinië en delen van Noord-Afrika. Irski wordt overal met open armen ontvangen en dat gaf Insect Heroes het idee om de roofmijt op missie te sturen naar elke huiskamer in Nederland. En met succes!

Irski in de kamerplant
De meest voorkomende kamerplantplagen zijn trips, spint en witte vlieg, maar elk plaagbeestje vormt niet direct een levensbedreigende aanval op de vaak geïsoleerd staande kamerplanten. Toch groeit een enkel beestje vaak snel uit tot een alarmerende plaag en dat gebeurd ondanks de goede verzorging van plant-mama of papa. Er is nou eenmaal niemand die de kamerplant beschermt. Om die reden is het aan te bevelen om elke 8 weken een zakje Irski in de plant te hangen.

Hoe pas je Irski toe?
Irski is gemakkelijk toe te passen. Hang de speciaal ontwikkelde zakjes in de planten. Het liefst dicht bij de plaaginsecten, en de roofmijten doen verder al het werk.
Een gemakkelijkere en natuurlijkere manier om insectenplagen te bestrijden, zonder aantasting van planten, bijen, vogels en zoogdieren bestaat er niet!

Kan jouw plant wel wat bescherming gebruiken? Bestel dan nu direct Irski en houdt je plant gedurende 6 tot 8 weken… PLAAGVRIJ!
Roofmijten tegen trips – Insect Heroes