Maak van je favoriete kleding geen mottenhapje met onze drie tips tegen kledingmot!

heroes

plagen

tips

Maak van je favoriete kleding geen mottenhapje met onze drie tips tegen kledingmot!

Vuil en viezigheid zorgen ervoor dat de kledingmot zijn neus volgt via de goddelijke geur die ervan af spat, vooral wanneer die geur zich bevindt op een donker plekje in huis. Ongestoord kan de kledingmot haar eitjes afzetten, waarna de larven knagen aan stoffen zoals katoen, zijde, linnen en wol. Wanneer jij die kleren weer wilt gaan dragen, kom je erachter dat er gaten in zitten. Niet leuk als het een van je favoriete kledingstukken is. 

3 tips om de kledingmot te voorkomen

Tip 1: Was kleding en andere stoffen voordat je ze in de kast opbergt. Verpak ze bij voorkeur in afgesloten zakken of bakken als je ze voor langere tijd opbergt.

Tip 2: Zet je kasten regelmatig open en laat wat zonlicht binnen! Motten houden niet van licht en worden niet graag gestoord.

Tip 3: Leg een velletje wit papier onderin je kast. Liggen er tunnelvormige spinsels en korrels op? Dan weet je dat mottenlarven zich in jouw textiel hebben genesteld.

Kledingmotten natuurlijk bestrijden

Zijn er toch motten door de tips heen geglipt? Dan is het tijd om zwaarder geschut in te zetten door gebruik te maken van de superkrachten van Tricho! Deze Hero is de natuurlijke vijand van kledingmotlarven.

  

Hoe werken Tricho sluipwespen?

De verpakking is dusdanig ontworpen dat er gedurende drie weken, elke week 2000 sluipwespen uit het zakje vliegen. Je hoeft het zakje eenvoudig neer te leggen, en de sluipwespen doen al het werk. Je huis blijft hierdoor maar liefst vier weken beschermd.

Het duurt gemiddeld twee dagen voordat de eerste sluipwespen uit het zakje vliegen. Eenmaal de weg naar buiten gevonden kunnen de sluipwespen maar liefst 30 kledingmot eitjes/larven per dag parasiteren. Op die manier bestrijd je de kledingmot effectief en zonder het gebruik van gif.

Zijn de sluipwespen veilig om te gebruiken?

Tricho is veilig in gebruik; de sluipwespen zijn niet groter dan 1 mm en steken niet.

Ben jij er klaar voor om de strijd aan te gaan met Tricho? Bestel jouw Hero hier.