Love is in the air - De lovebug

biodiversiteit

Love is in the air - De lovebug


Aan de Golfkust in Amerika wordt er twee keer per jaar een grote liefdesvlucht georganiseerd door de soort, Plecia nearctica, ook wel de lovebug genoemd.
De mannetjes- en vrouwtjesmuggen vinden elkaar en verklaren de liefde. Vanaf dat moment blijven de volwassen lovebugs dagen staart-aan-staart samen. Zelfs tijdens het vliegen!

De lovebug is onderhand in meerdere delen van Amerika en andere landen zoals Australië terug te vinden. Spread the love, zullen we maar zeggen.

Elk jaar vinden er twee vluchten plaats, namelijk de voorjaarsvlucht en de zomervlucht. In een periode van vier tot vijf weken is de dans en de paring in volle gang.

Timing is alles voor de mannetjes, want de vrouwtjes leven slechts vier tot vijf dagen. De mannetjes leven iets langer. Het is om die reden belangrijk om samen te blijven zodat zij er zeker van zijn dat het nageslacht een veilige start krijgt. Wanneer het moment suprême daar is legt het vrouwtje wel meer dan 200 eieren op en rondom rottend materiaal.

Wanneer de larven uit de eieren komen zullen zij zich direct bevinden in een werkelijk feestmaal en zonder twijfel aanschuiven. Op die manier wordt vergane vegetatie opgeruimd.

Hopelijk heeft de lovebug je geïnspireerd in het liefhebben van degene die je lief hebt. Verras die speciale persoon met een Insect Heroes wenskaartje die je hieronder gratis kan downloaden:

I can't be leaf you are mine!

You make my heart flutter

Let's grow together

Bugs and kisses

Love bug

Please BEE mine!

Lookin' sharp!

I love hanging out with you!