monsteraGratis verzending vanaf € 10.-

monsteraOp werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

monsteraGratis verzending vanaf € 10.-

monsteraOp werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Hoe kom je van rouwvliegjes af in je kamerplanten?

Je geeft je kamerplanten water en opeens zie je allemaal kleine zwarte vliegjes uit de potgrond omhoog vliegen! Wat zijn dit voor vliegjes en hoe kom je van ze af?

Hoe kom je van rouwvliegjes af in je kamerplanten?
gaasvlieg larve

Rouwvliegjes spotten

Die kleine zwarte vliegjes in je kamerplanten zijn geen fruitvliegjes, zoals veel mensen denken. Het zijn varenrouwmuggen, ook wel rouwvliegjes genoemd. Deze kleine muggen kunnen gelukkig niet steken maar zijn wel vervelend in huis. De volwassen varenrouwmuggen zijn 3 mm groot, zwart van kleur en vliegen vrij traag. De volwassen varenrouwmuggen veroorzaken geen directe schade aan de planten, maar de larven wel.
Hongerige larven

De larven van de varenrouwmug zitten verstopt in de potgrond van je kamerplant. Hier eten ze stiekem van de wortels van de plant, zonder dat jij het door hebt! De larven zien eruit als kleine, doorzichtige wormpjes van ongeveer 5 mm groot. De larven zijn het gelukkigst als de bodem lekker vochtig is. Daarom heb je snel last van varenrouwmuggen in de winter, als de kamerplanten meer water krijgen dan ze kunnen opnemen. Let dus op hoeveel water je de planten geeft!


Insect Heroes to the rescue!

De Wicked Worms FELTI komen je planten redden van varenrouwmuggen! Deze miniscuul kleine superhelden kan je eenvoudig met een gieter over je planten verdelen. De Wicked Worms dringen de larven binnen en ruimen ze binnen no time op. De Wicked Worms hebben ook gadgets die hun helpen tijdens hun missie. PLATI en TULPA zijn kaartjes met lijm die de volwassen varenrouwmuggen vangen. Hierdoor kunnen de vliegjes zich niet meer voortplanten en geen eitjes afzetten. Een ideale combinatie dus om van varenrouwmuggen in je planten af te komen.


Veel plezier en succes met de natuurlijke bestrijding. Get nature on your team!


Bestrijd de varenrouwmug

kever