Maak de plant schoon met het zeepje van Insect Heroes

kamerplanten

nieuws

plagen

tips

tuinonderhoud

Maak de plant schoon met het zeepje van Insect Heroes

Insect Heroes introduceert met trots haar eigen plantenzeepje: ‘De Plant Soap spray.’ Het zeepje is een ideaal hulpmiddel bij de bestrijding van wolluis, trips, bladluis, witte vlieg, spint, schildluis of dopluis. Het unieke aan het zeepje is dat het volledig uit 100% natuurlijke stoffen bestaat en het geen natuurlijke- of synthetische gifstoffen bevat.
Vanaf vandaag is het zeepje exclusief verkrijgbaar in de webshop van Insect Heroes. Met de Plant Soap Spray geef je jouw Heroes een voorsprong in de strijd tegen plagen!

Regelmatig zien wij zeepjes voorbij komen waarbij wordt aangegeven dat het op basis is van natuurlijke stoffen en dat klopt. Vaak ook niets aan gelogen, maar de werking ervan is tóch schadelijk voor mens, zoogdier of insect. In de meest gangbare sprays of zeepjes zijn concentraties *Pyrethroïden verwerkt.

Pyrethroïden vormt een groep stoffen die zeer giftig zijn voor alle soorten insecten. De stof, genaamd: pyrethrinen, tast bijvoorbeeld het zenuwstelsel aan van insecten waarna de spieren verlammen en het beestje overlijdt. Producten met pyrethroïden bestrijden dus ook nuttige insecten, zoals bijen. En het gaat erg slecht met de insecten in Nederland, vooral met de bijen. Gebruik pyrethroïden vrije producten, want naast insecten kan jijzelf er ook last van krijgen.

Bij mensen kunnen deze stoffen namelijk zorgen voor geïrriteerde ogen, huid of luchtwegen. Baby’s, jonge kinderen of mensen met een allergie voor deze stoffen moeten extra uitkijken.

Insect Heroes biedt dan ook graag een verantwoord en duurzaam alternatief.
De samenstelling van ons nieuwe zeepje is op basis van olijfolie. And that’s it!

Het zeepje is dankzij de zorgvuldige samenstelling ervan geschikt om de plant mee te reinigen voordat eventueel de Heroes worden ingezet. Gebruik de spray om je plant schoon te maken van stof, of aantasting van wolluis, trips, bladluis, witte vlieg, spint, schildluis of dopluis. De heroes zet je in nadat het zeepje is opgedroogd.

De spray is toepasbaar op kamerplanten of in moestuinen op groente en fruit. Een makkelijke en natuurlijke manier om insectenplagen te bestrijden, zonder aantasting van planten, bijen, vogels en zoogdieren!

Meer weten over onze nieuwe Plant Soap Spray? Klik dan eens door naar de volgende pagina: Plant Soap – Insect Heroes

*Pyrethroïden zitten in veel bestrijdingsmiddelen om insecten te weren of te bestrijden. Voorbeelden van pyrethroïden zijn: pyrethrinen, prallethrin, metofluthrin, permethrin, deltamethrin, flumethrin, en transfluthrin, alfa-cypermethrin, 1R-trans-fenothrin en Lambda-cyhalothrin.